Verzekeren

 

 

 

 

ANWB Fietsverzekering

Alle wijzigingen in de ANWB Fietsverzekering op een rij

Het aantal fietsdiefstallen stijgt nog steeds, met name onder e-bikes. Onlangs bleek uit onderzoek van ANWB dat mensen vaker de fiets laten staan uit angst voor diefstal. Daarmee verliezen we het gevoel van vrijheid en onbezorgdheid wat voor velen bij fietsen hoort. Bovendien dreigen fietsverzekeringen onbetaalbaar te worden als de huidige trend niet wordt doorbroken.   

Naast inspanningen van de branche om fietsdiefstal een halt toe te roepen moeten wij als verzekeraar ook actie ondernemen. Onze verzekering, met de huidige voorwaarden en preventie-eisen, geeft klanten geen prikkels om beter op hun fiets te letten. Daarom passen wij met ingang van het nieuwe fietsseizoen de ANWB Fietsverzekering aan.   

Met deze veranderingen doen we een beroep op de verantwoordelijkheid van de klant en zetten we meer in op diefstalpreventie. Deze wijzigingen zijn nodig, anders zouden de premies namelijk nog verder moeten stijgen. Wanneer fietsverzekeringen onbetaalbaar worden remt dit ook de verkoop van fietsen. Het is aan ons allemaal om dit te voorkomen, zodat we in Nederland zorgeloos kunnen blijven fietsen. Laten we samen de strijd aangaan! 

Wat wijzigt er? 

Tweede-slotverplichting  

Vanaf 1 maart geldt er voor e-bikes een tweede-slotverplichting. Dit tweede slot moet ook minimaal ART-2 gekeurd zijn. Bovendien geldt een insteekketting niet als tweede slot, het moet echt een apart (ketting)slot zijn.  

In de aanvraag hoeft u het nummer van het tweede slot niet te noteren, dit vanwege praktische redenen. Op het moment van schade vragen we de sleutelnummers wel uit bij de klant.  

Wij kiezen voor ART-2 omdat deze sloten onafhankelijk gekeurd zijn, zo kunnen we de kwaliteit waarborgen.  

Eigen risico  

Bij diefstal van de fiets betaalt de klant een eigen risico van 5% van het verzekerde bedrag. Dit geldt voor alle fietsen (ook race en ATB).  

Bij diefstal van accessoires en onderdelen (waaronder de accu) van de fiets geldt een eigen risico van € 50,-. Het eigen risico bij beschadiging gaat van € 25,- naar € 50,- en dit geldt ook voor totaalverlies  

Met deze maatregelen verwachten we dat klanten zorgvuldiger met hun fiets omgaan.   

Aanschafwaarderegeling  

Onze nieuwwaarderegeling wordt aangepast naar een aanschafwaarderegeling. Bij diefstal of totaalverlies van de fiets of accu wordt drie jaar lang de aanschafwaarde vergoed (voorheen vijf jaar). Vanaf het vierde jaar geldt er een afschrijving:  

  • Vierde jaar 75%  
  • Vijfde jaar  60%  
  • Zesde jaar  50%  
  • Daarna       25%  

Daarnaast wordt de aanschafwaarderegeling toegepast vanaf de aanschafdatum van de fiets, voorheen was dit de ingangsdatum van de polis. Voor oudere, of tweedehands fietsen kan de taxatiewaarde opgegeven worden als verzekerd bedrag. Ook hierbij wordt de waarde drie jaar lang (vanaf de taxatiedatum) vergoed.   

Track&trace-systemen  

Vanaf 1 maart 2024 geldt er geen connected-korting (20% op diefstalpremie bij track&trace-systeem) meer voor e-bikes vanaf € 4.500,-  

Vanaf 1 juni 2024 voeren we meer wijzigingen door. Dan moeten alle e-bikes vanaf € 4.500,- voorzien zijn van een track&trace-zender inclusief opsporing. Deze track&trace-zender moet goedgekeurd zijn door Kiwa SCM. De 20% korting op de diefstalpremie is vanaf 1 juni alleen nog geldig bij Kiwa SCM-goedgekeurde track&trace-zenders (bij fietsen tot € 4.500,-). In mei ontvangt u meer informatie hierover. 

Bereken HIER uw premie

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug
Deel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  gesloten
Dinsdag:  8.30 - 18.00 uur
Woensdag:  8.30 - 18.00 uur
Donderdag:  8.30 - 18.00 uur
Vrijdag:  8.30 - 18.00 uur
Zaterdag:  8.30 - 16.00 uur
Zondag:  gesloten
 
Wij zijn met vakantie van zaterdag 27 juli t/m zaterdag 10 augustusWij zijn ook bereikbaar via Whatsapp 06-30051040


Contactgegevens

Routebeschrijving


Facebook